Η απόρριψη στους άνδρες είναι λόγος επίσκεψης σε ανδρολόγο

Ένας άντρας ανησυχεί για την έκκριση από το πέος

Οι εκκρίσεις από το ουρογεννητικό κανάλι ανιχνεύονται κυρίως από τους άνδρες κατά τη διάρκεια ή μετά την ούρηση. Πρέπει να είστε σε θέση να διακρίνετε μεταξύ της φυσιολογικής φυσιολογικής απόρριψης και της παθολογικής έκκρισης, που είναι συχνά τα πρώτα σημάδια ασθένειας του ουρογεννητικού συστήματος. Η φύση της απόρριψης μας επιτρέπει να καθορίσουμε την αιτιολογία της νόσου και να κάνουμε μια προκαταρκτική διάγνωση.

Τύποι παθολογικών εκκρίσεων στους άνδρες

Η παθολογική απόρριψη προκαλείται από ασθένειες του ουρογεννητικού σωλήνα και των παρακείμενων οργάνων. Παθολογικοί παράγοντες, που χαρακτηρίζονται από διάφορες αιτιολογίες, προκαλούν βλάβες στην ουρήθρα, οδηγώντας στην εμφάνιση εκκρίσεων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ουρηθρία λευκοκυττάρων (ουρηθρίτιδα). Οι παθολογικοί παράγοντες μπορεί να είναι μολυσματικοί, χημικοί ή μηχανικοί.

Βλεννώδης πυώδης έκκριση

 • Τέτοιες εκκρίσεις αποτελούνται από ορώδες εξίδρωμα, ουρογεννητική βλέννα και μικρό αριθμό λευκοκυττάρων. Έχουν την όψη ενός ημιδιαφανούς γαλακτώδους-λευκού υγρού.
 • Μια τέτοια εκκένωση μπορεί να χρησιμεύσει ως σήμα τριχομονάσης, χλαμύδιας και ουρεαπλάσμωσης. Αυτές οι ασθένειες σπάνια συνοδεύονται από πόνο, πόνο και κνησμό. Βασικά, η εκδήλωσή τους περιορίζεται σε βλεννοπυώδη έκκριση με την ολοκλήρωση της ούρησης.

Πυώδης έκκριση

 • Η εμφάνισή τους θεωρείται σύμπτωμα λοιμώδους ουρηθρίτιδας. Η πυώδης έκκριση αποτελείται από κύτταρα του κατεστραμμένου επιθηλίου του ουρογεννητικού πόρου και τη βλέννα της ουρήθρας. Έχουν αυξημένη συγκέντρωση λευκοκυττάρων. Η πυώδης έκκριση μοιάζει με ένα παχύρρευστο υγρό που είναι εντελώς κίτρινο ή ελαφρώς πράσινο.
 • Συχνά, μια τέτοια έκκριση συνοδεύεται από πόνο, πόνο, κνησμό, κάψιμο κατά την ούρηση και συνήθως είναι άφθονη. Τις περισσότερες φορές είναι συμπτώματα τριχομονάσης και γονόρροιας.

Λευκή εκκένωση

Όταν εμφανίζεται λευκή απόρριψη, ένας άνδρας πρέπει να προσέξει τη συνέπειά του.

 • Λευκή έκκριση με τυρώδη σύσταση.Βασικά, μια τέτοια απόρριψη υποδηλώνει καντιντίαση ανδρών (τσίχλα) και είναι σπάνια. Η αιτία της καντιντίασης μπορεί να είναι μια πορεία χημειοθεραπείας ή θεραπείας με αντιβιοτικά, καθώς και μείωση της ανοσίας· δεν μεταδίδεται σεξουαλικά.
 • Λευκή εκκένωση με αφρώδη σύσταση.Μια τέτοια απόρριψη γίνεται συχνά σημάδι τριχομονάσης και μπορεί επίσης να υποδεικνύει την παρουσία χρόνιας προστατίτιδας. Εάν η αιτία είναι προστατίτιδα, η έκκριση συχνά συνοδεύεται από μείωση ή απώλεια ισχύος και δυσκολία στην ούρηση.

Διαγνωστικά

Ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται η παθολογική απόρριψη, ένας άνδρας πρέπει να συμβουλευτεί έναν ουρολόγο. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει σωστά την ασθένεια και να επιλέξει θεραπεία· η διάγνωση μόνος της είναι άχρηστη. Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία της απόρριψης, συνήθως λαμβάνονται δείγματα για καλλιέργεια σε θρεπτικά μέσα και βακτηριολογικές μελέτες. Τα πρόσθετα διαγνωστικά εργαλεία εξαρτώνται από την υποψία ασθένειας: αυτό μπορεί να είναι ουρογραφία, αξονική τομογραφία, υπερηχογράφημα.

Θεραπεία

Ένας ουρολόγος αντιμετωπίζει την παθολογική έκκριση σε έναν άνδρα

Το θεραπευτικό πρόγραμμα εξαρτάται από τα συμπτώματα ποιας ασθένειας είναι το έκκριμα του άνδρα.

 • ΣΜΝ.Σε αυτή την περίπτωση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία. Κατά κανόνα, πρόκειται για αντιβακτηριακή θεραπεία, συνδυαζόμενη σοφά με ανοσοτροποποιητικά φάρμακα. Μερικές φορές προστίθεται και τοπική θεραπεία (φυσιοθεραπεία, μασάζ προστάτη, εγκατάσταση φαρμάκου στην ουρήθρα), καθώς και ειδική δίαιτα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξαρτάται από τον τύπο του ΣΜΝ.
 • Τσίχλα.Η ανδρική καντιντίαση στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφεται με τοπική θεραπεία, αλλά σε προχωρημένες περιπτώσεις απαιτούνται γενικά φάρμακα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθούν φάρμακα που ενισχύουν την ανοσία του ασθενούς και μια ειδική δίαιτα.

Απόρριψη από το πέος

Η έκκριση από το πέος θεωρείται φυσιολογική εάν δεν προκαλεί ενόχληση ή άλλα αρνητικά σημάδια. Διαφορετικά, είναι συμπτώματα διαφόρων σεξουαλικά μεταδιδόμενων παθολογιών ή διαταραχών του ουρογεννητικού συστήματος και άλλων δομών του σώματος.

Πώς να διακρίνετε μια φυσιολογική κατάσταση από μια παθολογία;

Σημάδι Κανόνας Απόκλιση
Χρόνος εμφάνισης, συχνότητα Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική επαφή, κατά τη διέγερση Ανεξάρτητα από την οικειότητα, μετά τον ύπνο, μετά την ούρηση, την αφόδευση, μερικές φορές στάζει συνεχώς
Μυρωδιά Χαρακτηριστικό (ασπράδι αυγού ή κάστανο) ή άοσμο Σάφρος, ξινός, φαιδρός, ψαράδικος κ. λπ.
Χρώμα, συνέπεια Διαφανές ή υπόλευκο, η συνοχή μοιάζει συχνά με ακατέργαστη πρωτεΐνη, μερικές φορές κολλώδης, παχύρρευστη Πηγμένο, παχύ, λευκό, πρασινωπό, καφέ, διάσπαρτο με θρόμβους αίματος και πύον. Μπορεί να είναι διαφανές σε περίπτωση ιογενούς ασθένειας
Πρόσθετα συμπτώματα Οχι Κνησμός, κάψιμο, ερυθρότητα, πόνος

Πότε είναι φυσιολογική η έκκριση από το πέος;

Ένας υγιής ενήλικος άνδρας δεν έχει ισχυρές εκκρίσεις οποιουδήποτε είδους σε ηρεμία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτός είναι ο κανόνας:

 1. Precum. Όταν διεγείρεται, απελευθερώνεται μια κολλώδης, άχρωμη ουσία - ένα λιπαντικό για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που ευνοεί την κανονική μεταφορά του σπέρματος. Οι γιατροί θα υποψιαστούν ότι υπάρχει πρόβλημα εάν υπάρχουν παράπονα για μεγάλη ποσότητα προεκσπερμάτισης με χαμηλή σεξουαλική διέγερση.
 2. Αναφωνώ. Δεν μιλάμε για εκσπερμάτιση με τη μορφή επαρκούς φινάλε της σεξουαλικής επαφής, αλλά για τα υπολείμματα που μερικές φορές βγαίνουν μετά την οικειότητα. Συνήθως πρόκειται για μερικές σταγόνες από ένα υπόλευκο ή άχρωμο υγρό.
 3. Εκσπερμάτιση κατά τη διάρκεια υγρών ονείρων. Είναι μια ακούσια εκσπερμάτιση λόγω σεξουαλικής υπερδιέγερσης και αυξημένης ποσότητας τεστοστερόνης. Συχνά εμφανίζονται σε ένα όνειρο.
 4. Smegma είναι η έκκριση αδένων που βρίσκονται στην περιοχή των πετάλων της ακροποσθίας.. Λειτουργεί ως προστατευτικό υγρό και λιπαντικό για το κεφάλι του πέους. Δεν στεγνώνει, δεν φλεγμονώνεται και δεν τραυματίζεται χάρη σε αυτό. Η ποσότητα του σμήγματος είναι μικρή, σχεδόν αόρατη στα εσώρουχα. Ωστόσο, με τις ορμονικές αλλαγές, αυξάνεται· εάν η ανισορροπία δεν σχετίζεται με παθολογία, αυτό είναι επίσης φυσιολογικό.

  Το σμίγμα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να εισέλθει στην ουρήθρα, όπου συσσωρεύεται και «σβήνει», σχηματίζοντας πηγμένες νιφάδες, όπως συμβαίνει με την τσίχλα. Αυτό θεωρείται επίσης ο κανόνας υπό όρους: εάν τηρηθεί επαρκής υγιεινή, το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Πότε το εξιτήριο είναι σύμπτωμα ασθένειας;

Εάν ένας άνδρας παρατηρήσει αφύσικη έκκριση από το πέος, θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ανεξάρτητα η ασθένεια χωρίς ιατρική εκπαίδευση και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Οι πιο συχνές παθολογίες που σχετίζονται με την εμφάνιση ή την αλλαγή του υγρού που εκκρίνεται από το πέος είναι ΣΜΝ, φλεγμονώδεις διεργασίες και διαταραχές στη λειτουργία των μυϊκών δομών και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Οι σεξουαλικές λοιμώξεις είναι αρχικά ασυμπτωματικές, η περίοδος επώασης είναι από 7 έως 21 ημέρες, μερικές φορές 6 μήνες. Η έκκριση εμφανίζεται όταν μολυνθεί από τις ακόλουθες ασθένειες:

 • Ηπατίτιδα;
 • HIV;
 • Βλεννόρροια;
 • Χλαμύδια;
 • Τριχομονίαση;
 • Καντιντίαση;
 • Ουρεαπλάσμωση;
 • Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων;
 • Μυκοπλάσμωση;
 • AIDS.

Τα χλαμύδια, η ουρεαπλάσμωση, η μυκοπλάσμωση προκαλούν πρώτα διαυγή, παχύρρευστη εκκένωση. Το μόνο σημάδι παθολογίας είναι η απουσία λόγων για τη φυσική εμφάνιση του υγρού. Περαιτέρω παθολογίες οδηγούν σε αλλαγή στο χρώμα και τη συνοχή του εκκρινόμενου υγρού - γίνεται ημιδιαφανές, βλεννογόνο, που θυμίζει πύον.

Η γονόρροια χαρακτηρίζεται από δύσοσμες πρασινωπές ή καφέ ουσίες. Συνοδεύεται από έντονο πόνο και φαγούρα.

Η ηπατίτιδα συχνά προκαλεί διαρροή μικρού όγκου υγρού· κατακάθεται στο κεφάλι του πέους και όταν στεγνώνει, σχηματίζεται μια λευκή επικάλυψη. Χαρακτηριστικό πρόσθετο σύμπτωμα είναι η θολότητα και το σκούρο χρώμα των ούρων.

Η καντιντίαση συνοδεύεται από την εμφάνιση τυρωδών θρόμβων, αλλά υπάρχουν σημαντικά λιγότεροι από αυτούς από ό, τι στην περίπτωση της γυναικείας «τσίχλας». Υπάρχει φαγούρα, κάψιμο και ερυθρότητα του κεφαλιού.

Με την τριχομονίαση, εμφανίζεται ελαστική, ημιδιαφανής βλέννα, πόνος και κνησμός με συχνοουρία. Η ουρήθρα διογκώνεται, η περιοχή γύρω της γίνεται κόκκινη και φλεγμονή.

Φλεγμονώδεις διεργασίες

Οι παθολογίες που προκαλούν εκκρίσεις από το πέος δεν μεταδίδονται πάντα σεξουαλικά. Μερικές φορές το πρόβλημα παρουσιάζεται στο πλαίσιο μιας εξαπλούμενης μόλυνσης που εμφανίζεται μετά από απτική επαφή ή μεταδίδεται με αερομεταφερόμενα σταγονίδια.

Τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μια φλεγμονώδη αντίδραση. Η μη φυσιολογική έκκριση εμφανίζεται λόγω φλεγμονής της ουρήθρας, των σπερματικών χορδών, του σπερματικού φυματίου, του προστάτη αδένα, της ακροποσθίας και άλλων στοιχείων του αναπαραγωγικού συστήματος.

Το είδος της απόρριψης εξαρτάται από τον μικροοργανισμό που προκάλεσε τη νόσο. Για παράδειγμα, τα βακτήρια προκαλούν σχεδόν αμέσως την εμφάνιση πύου: η βλέννα είναι δύσοσμη και έχει δυσάρεστο χρώμα.

Αλλαγές στον όγκο και την ποιότητα του σπέρματος

Εάν το σπέρμα ρέει χωρίς προηγούμενη διέγερση και επακόλουθο οργασμό, αυτό είναι μια παθολογία. Οι γιατροί διαγιγνώσκουν σπερματορροία. Οι λόγοι βρίσκονται σε μυϊκές διαταραχές και προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Συχνότερα εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία ή με προχωρημένη προστατίτιδα, αδένωμα του προστάτη.

Έκκριση με αίμα - αιματοσπερμία, εμφανίζεται με κακοήθη νεοπλάσματα στην ουρήθρα, καρκίνο πέους, τραύμα. Μερικές φορές το αποτέλεσμα των λίθων που περνούν από το ουροποιητικό σύστημα.

Διαγνωστικά

Οι ουρολόγοι, αφού ακούσουν τα παράπονα του ασθενούς και συλλέξουν αναμνήσεις, εξετάζουν τα γεννητικά όργανα. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί λαμβάνουν ταυτόχρονα χυμό προστάτη μέσω μασάζ στο ορθό. Απαιτούνται περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις:

 • Ανάλυση αίματος;
 • Έκκριση προστάτη;
 • Ανάλυση ούρων;
 • Σπέρμα.

Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την ίδια την απόρριψη. Για να γίνει αυτό, υποβάλλονται σε μικροσκοπική εξέταση. Είναι αυτή η μέθοδος που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την κύρια πηγή του προβλήματος - βακτήρια, ιούς, μύκητες.

Στη συνέχεια, οι γιατροί προχωρούν στην ενόργανη διάγνωση:

 • Υπερηχογράφημα πυελικών οργάνων, πέους, όσχεου.
 • Dopplerography;
 • Ακτινογραφία;
 • MRI;
 • CT;
 • Κυστεοσκόπηση;
 • Ουρηθροσκόπηση;
 • Σπινθηρογράφημα.

Εάν εντοπιστούν νεοπλάσματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι διαγνώστες κάνουν παρακέντηση.

Θεραπεία

Οι μέθοδοι θεραπείας εξαρτώνται από τη διάγνωση. Πρώτα απ 'όλα, οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα που είναι κατάλληλα για την εξάλειψη της παθογόνου μικροχλωρίδας:

 • Αντιβιοτικά;
 • Αντιικό;
 • Αντιμυκητιακό.

Οι ουρολόγοι συνταγογραφούν φάρμακα κυρίως από το στόμα, μερικές φορές απαιτώντας ενδοφλέβια ή ενδομυϊκή χορήγηση φαρμάκων.

Επιπλέον, απαιτείται μια σειρά αντιισταμινικών και παυσίπονων για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Τοπικά φάρμακα - αντικνησμώδεις κρέμες, τζελ, αλοιφές - βοηθούν να απαλλαγείτε από τον κνησμό.

Στους ασθενείς γίνονται καθιστικά λουτρά με ηρεμιστικά, παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Το πλύσιμο μετά από κάθε ούρηση θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης.

Εάν το πρόβλημα έγκειται σε διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος ή ενδοκρινολογικές παθολογίες, οι γιατροί εμπλέκουν ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης.

Πρόσθετες θεραπείες

Τα προβλήματα του ουρογεννητικού συστήματος θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα. Εκτός από τα φάρμακα, οι γιατροί επιλέγουν:

 • Μασάζ του ορθού προστάτη;
 • Θεραπευτικά μασάζ της οσφυϊκής περιοχής.
 • θεραπεία άσκησης?
 • Φυσιοθεραπεία;
 • Ρεφλεξολογία.

Τέτοιες διαδικασίες αποκαθιστούν τον φυσικό μεταβολισμό και αποτρέπουν τη στασιμότητα. Ο ουρολόγος συνταγογραφεί μια ειδική δίαιτα που βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των ανδρών. Είναι απαραίτητο να λαμβάνετε σύμπλοκα βιταμινών: βιταμίνες C, E, A, ομάδα Β.

Πρόληψη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία των εκκρίσεων από το πέος είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Επομένως, το πιο αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο είναι η προσεκτική επιλογή σεξουαλικού συντρόφου και η χρήση αντισύλληψης φραγμού.

Οι ουρολόγοι συμβουλεύουν επίσης να ακολουθήσετε μια σειρά από κανόνες:

 1. Να ζήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής.
 2. Παρακολουθήστε την υγεία σας και υποβληθείτε σε προληπτικές εξετάσεις.
 3. Αντιμετωπίστε τις παθολογίες έγκαιρα.
 4. Φορέστε φαρδιά εσώρουχα και παντελόνια.
 5. Αποφύγετε τις συχνές αλλαγές σεξουαλικών συντρόφων.
 6. Προσέξτε τη διατροφή σας. Η διατροφή πρέπει να περιέχει βιταμίνες, μικροστοιχεία και μακροστοιχεία απαραίτητα για έναν άνδρα: σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο.